Új játszóteret avatott a miskolci Ronald ház

Az intézmény már tízedik éve segíti a beteg gyermekeket gondozó családokat

Új játszóteret avatott a miskolci Ronald ház

Az intézmény már tízedik éve segíti a beteg gyermekeket gondozó családokat

Miskolc, 2014. május 19. – Új játszótér avatásával ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a miskolci Ronald Ház. A 12 apartmannal üzemelő létesítmény 2004 óta biztosít térítésmentes elhelyezést beteg gyermekek és szüleik részére a hosszan tartó kórházi kezelések ideje alatt. A házat működtető Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 20 évvel ezelőtt kezdte meg tevékenységét Magyarországon. Az általa fenntartott budapesti és miskolci apartman házakban eddig több mint 7000 rászoruló családnak nyújtott segítséget a legnehezebb időszakban. A két, egyenként 12 és 20 apartmannal rendelkező ház fenntartását az Alapítvány teljes egészében adományokból biztosítja. A mintegy hárommillió forintos játszótér beruházás a tavalyi jótékonysági eseményeken összegyűlt felajánlásokból valósulhatott meg. Az új kerti játékokat a ház gyereknapi ünnepségén vehették birtokba a gyermekek.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 20 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy segítsen azoknak a családoknak, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, és az otthontól távol eső kórházi kezelésben részesül. Küldetése, hogy a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek közelében tarthassa a családtagokat, mivel ez nagymértékben hozzájárulhat felépülésükhöz. Célját két apartman ház üzemeltetésével valósítja meg. Az első Ronald Ház 15 évvel ezelőtt nyílt meg Budapesten, a második pedig éppen 10 éve működik Miskolcon. Mindkét házban a családok az apartmanokat az Alapítvánnyal együttműködő gyermek-egészségügyi intézmények ajánlására, térítésmentesen vehetik igénybe. A két ház eddigi fennállása során több mint 7000 családnak nyújtott segítséget gyermekük betegsége alatt.

A miskolci Ronald Ház, a budapesti Ronald Ház mellett az ország második ilyen létesítményeként, 2004-ben, a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ (GYEK) szomszédságában nyitott meg. A ház amellett, hogy barátságos környezetet biztosít a lakóinak, számos szolgáltatással és változatos programokkal igyekszik a kezelések fáradalmait, fájdalmait enyhíteni, rövid időre elfeledtetni. Ebben mostantól nagy segítséget nyújt majd a gyereknapon átadott kinti játszótér is. Az újonnan létesült modern, faalapú eszközök kifejezetten a gyermekek igényeihez lettek szabva. A játszótér központja, a csúszdával felszerelt mászóvár mellett egy libikókát, egy rugós, holdacskát formázó hintát és egy kis játszóházikót is felállítottak a területen. A kis betegek teljes biztonságban élvezhetik a közös játékot, amit a különleges eséstompító talapzat is segít.

Nagyon örülünk, hogy elkészülhetett a játszóterünk, és a gyerekek birtokba is vehették azt az idei gyereknapi ünnepségünkön, – mondta Rigó Zsuzsanna, a miskolci Ronald Ház vezetője. – minden gyermeknek szüksége van a friss levegőre, a szabadtéri játék örömére, és mostantól kis lakóink ezt a Ronald Ház biztonságában, szüleikkel és társaikkal együtt élvezhetik. A célunk, hogy megkönnyítsük a gyerekek mindennapi életét, és nap, mint nap lássuk őket nevetni, önfeledten játszani. Hisszük, hogy ez nagymértékben segíti gyógyulásukat.

További információ: localhost/ronald/backup

Adószám: 18048353-1-43

http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=32271