Nemzetközi szervezet két vezetőjével csoportkép

Több mint 40 éve a rászoruló családok szolgálatában

Hazánkba látogatott a nemzetközi szervezet két vezetője

Több mint 40 éve a rászoruló családok szolgálatában

Hazánkba látogatott a nemzetközi szervezet két vezetője

A nemzetközi Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány (www.rmhc.org) 42 éve segíti az olyan családokat, akiknek gyermekük orvosi ellátásra vagy kórházi ápolásra szorul. A jelenleg 62 országban működő szervezet mindenhol a közösség igényeihez igazodóan, az általa fenntartott Ronald Házakkal, Ronald Szobákkal és speciális mozgó orvosi rendelőkkel (Care Mobile), támogatja a rászoruló családokat. A szervezet globálisan közel 6 millió családnak nyújt így segítséget évente.

A nemzetközi programhoz kapcsolódva hazánkban 1994-ben alakult meg a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyar Tagozata azzal a céllal, hogy a nemzetközi programhoz kapcsolódva hazánkban is a beteg gyermekeket nevelő családok segítségére legyen a betegség nehezebb időszakaiban.

Alapítványunknál nagyon fontos szempont, hogy az adott ország körülményeihez, kultúrájához igazodjon, ugyanakkor működésünk a magas színvonalú nemzetközi sztenderdeknek megfelelő  legyen. Ennek érdekében szeptemberben ellátogatott hazánkba a nemzetközi szervezetet két vezetője: Janet Burton és Donell Bullock, hogy hasznos tanácsokkal, tapasztalatokkal fejlesszék a magyar Ronald Házak és szobák működését.