Ötödször rendezik meg a macidobálást Miskolcon

A gyűjtéssel a Ronald házban lakó beteg gyerekeknek szereznek örömet.

Ötödször rendezik meg a macidobálást Miskolcon

A gyűjtéssel a Ronald házban lakó beteg gyerekeknek szereznek örömet.

Ma is megrendezi az immár hagyományosnak számító jótékonysági macidobálást a Miskolci Jegesmedvék hokicsapat. Az előző évek gyakorlatához híven az Újpest elleni hazai mérkőzésen a szurkolók macikat és más plüssállatokat dobhatnak
a jégre az első hazai gól után. A játékfigurákat a csapat a következő hetekben viszi el a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány által működtetett miskolci Ronald házba.

A plüssállatok a hosszan tartó kórházi kezelésre szoruló, és családjukkal a Ronald házban lakó beteg gyermekeknek szereznek örömet. Az előző, februári akció során a Jegesmedvék rekordszámú, 17 zsáknyi, összesen 1053 plüssfigurát gyűjtöttek össze.

– Jó pár éve egy tradicionális amerikai szokást szerettünk volna meghonosítani itthon is. Ez olyannyira sikerült, hogy ma már több hazai klub és a magyar jégkorong-válogatott is szervez jótékonysági macidobálást a meccsein – mondta Egri István, a Miskolci Jegesmedvék elnöke. – Büszkék vagyunk, hogy ilyen sikeres hagyományt teremthettünk, és arra is, hogy az alapítvánnyal ilyen szoros együttműködést alakíthattunk ki. A látványosságot a szurkolók és a játékosok is nagyon szeretik, de az igazi öröm az, amikor a plüssállatokat a Ronald ház lakói átveszik.

A világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald házakból hazánkban kettő működik, egy 1999 óta Budapesten és egy 2004 óta Miskolcon. A házak – az alapítvánnyal együttműködő gyermek-egészségügyi intézmények ajánlására – a beteg gyermekek és szüleik számára biztosítanak térítésmentesen szálláslehetőséget.

A bentlakók csaknem ugyanúgy élhetik mindennapjaikat, mint odahaza: a beteg gyerekek együtt lehetnek családtagjaikkal saját apartmanjukban, és közös nappaliban játszhatnak a többi gyerekkel. Ez hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait. A két hazai házban eddig több mint 6000 család talált otthonra, távol az otthontól.

http://www.metropol.hu/bulvar/cikk/1099468