Csoportkép

Együttműködés indult a Magyar Tenisz Szövetséggel

Hungarian Ladies Open WTA sorsolás a budapesti Ronald Házban

Együttműködés indult a Magyar Tenisz Szövetséggel

Hungarian Ladies Open WTA sorsolás a budapesti Ronald Házban

A Women’s Tennis Association (WTA) a legnagyobb női professzionális sportszervezet több mint, 2500 sportolót fog össze közel 100 nemzetből. A 2017-es WTA naptár 55 versenyt ölel fel a négy Grand Slam tornán felül, 31 különböző országban. Erre a térképre került vissza Magyarország azzal, hogy Budapest ismét WTA versenynek ad otthont február 20-26 között a BOK csarnokban. A WTA nemzetközi szinten szoros kapcsolatot ápol a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvánnyal. Ebben az évben a Magyar Tenisz és az alapítvány magyar tagozata között is elindult egy együttműködés, melynek keretében Szeles Mónika, kilencszeres Grand Slam győztes magyar származású teniszezőnő, aki február 25-én a Magyar Tenisz Napján lép pályára, felajánlja dedikált teniszütőjét a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számára. Az alapítvány az elkövetkezendő hetekben aukció keretében árverezi el a teniszütőt és az ebből befolyó bevételt a házak működtetésére fordítja.

Az alapítvány, mely 1974-ben az Egyesült Államokban indult útjára, a világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994 óta segít magyar családokon, 1999 óta Budapesten, 2004 óta pedig már Miskolcon is működtet Ronald Házakat. 2016 januárjában nyíltak meg az első Ronald-szobák Pécsett. Az alapítvány küldetése, hogy a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek közelében tarthassa a családtagokat, ezzel is segítve felépülésüket. Bár a kicsik kórházban töltik napjaik nagy részét, családjuk közelsége hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait. A hazai alapítvány eddig közel 9000 gyermeknek és családjaiknak nyújtott segítséget.

A Hungarian Ladies Open sorsolására az alapítvány budapesti házában került sor, melyen részt vett Magyarország legjobb teniszezője, a verseny első kiemeltje Babos Tímea, aki jelenleg 33. a világranglistán, valamint párospartnere Lucie Safarova, aki jelenleg 46. a ranglistán.

Timi a 163. helyen álló török Ipek Soylu ellen lép pályára az első körben, míg Gálfi Dalma a 7. kiemelt francia Oceane Dodin ellen kezd, Stollár Fanny ellenfele pedig a montenegrói Danka Kovinic lesz (69.). A maygar játékosok egyéniben kedden és szerdán kezdik meg a főtáblás szereplést.