Debreceni Ronald Családközpont

Debreceni Ronald Családközpont

A támogatásoknak köszönhetően lehetővé vált, hogy missziónkat tovább bővítsük és Magyarországon egyedülállóan létrehozzunk egy Ronald McDonald Családközpontot a debreceni Gyermekklinika tetőterében.

Ez egy otthonos, nappali jellegű közösségi helyiség, mely a kórházi kezelésben részesülő gyermekek és szüleik számára nyújt lehetőséget a felfrissülésre, kikapcsolódásra és pihenésre. A családoknak itt lehetősége van egy kicsit kiszakadni a megterhelő kórházi környezetből, anélkül hogy messzire kellene menni a kórtermektől és kényelmes körülmények között feltöltődhetnek érzelmileg és fizikálisan is.

Az első családi szoba 1992-es megnyitása óta Kansas Cityben (Kansas, USA) ez a program bővül a leggyorsabban a világon. Nemzetközi alapítványunk már 267 Családközpontot üzemeltet szerte a világban. Most nálunk is lehetővé vált, hogy ezzel a szolgáltatással is megkönnyítsük a családok életét a betegséggel járó megpróbáltatások időszakában.

A családi szoba számos funkcióval támogatja a gyermekek és családjuk igényeit. Ilyenek pl.a közös nappali, gyermekjátszó, étkező, konyha, pihenőszoba, fürdőszoba, mosókonyha, tanulószoba.