Anya és lánya ülnek a kanapén

A Roni Ház egy igazi otthon

A 11 éves Katrin története

A Roni Ház egy igazi otthon

A 11 éves Katrin története

Katrin 11 éves, cserfes, okos kislány, akár csak a vele egyidős gyerekek. Hogy mégis miért töltött hosszabb időt a budapesti Ronald Házban, arról anyukája, Gizella mesélt nekünk.

„Katrin két és fél éves volt, mikor kiderült, hogy gond van a veséjével. Három évvel ezelőtt új vesét kapott, de sajnos a beültetés nem sikerült, a donor sérült volt. Három hónappal később viszont sikerrel jártunk, az új vese azóta is nagyon jól működik.

Anya és lánya ülnek a kanapén

A műtét és az azt követő kezelések, ellenőrzések miatt rendszeresen jártunk Budapestre. Bár Salgótarján nincs messze a fővárostól, a folyamatos ingázás Katrint és engem is kimerített volna, ezért más lehetőség után néztünk. A kórház veseosztályán ajánlották a Ronald Házat, amiért azóta is hálás vagyok.

Ez egy igazi otthon
A Ronald Ház valóban egy igazi otthon, a környezet családias, ahol a nehezebb pillanatok ellenére is jól éreztük magunkat. Nagyon sokat számított az ott töltött hónapok alatt, hogy Katrinnak azt tudtam sütni-főzni, amit a diétája engedett és amit megkívánt.

Az itt töltött hetek alatt barátokat is szereztünk, sokukkal azóta is tartjuk a kapcsolatot. Annyira megszerettük Andit, a házmenedzsert, hogy a mai napig beugrunk hozzá a Roni Házba, ha kontrollra jövünk.

Anya és lánya ülnek a padon a Mcdonalds bohóccal

Katrin igazi cserfes kislány
Szerencsére Katrin ma már jól van, kéthavonta járunk csak kontrollra a kórházba. Nagyon okos kislány, szeret tanulni, nagyon szereti az embereket. Sajnos az iskolában az egészséges kislányok nehezen fogadják be, de reméljük, hogy idővel ez is változik majd.”