A gyerekek játsszanak a játszótéren

Vidám, nyári este a miskolci Roni Házban

Képes beszámoló egy spontán kerti partiról

Vidám, nyári este a miskolci Roni Házban

Képes beszámoló egy spontán kerti partiról

Hogy mi sül ki abból, ha miskolci házmenedzserünk, Rigó Zsuzsi fejébe veszi, hogy meglepi a ház lakóit? Egy jó hangulatú, vidám kerti parti, amiről Zsuzsi írt is nekünk, nektek egy rövid élménybeszámolót.

„Akkor már második hete nagyon jó csapat lakott a Roni Házban, a családok és a gyerekek is jól összebarátkoztak, ráadásul az idő is gyönyörű, nyárias volt. Egy pillanat kellett csak ahhoz, hogy megfogalmazódjon bennem a kerti parti ötlete. Szerencsére a gyerekek és a felnőttek is örömmel fogadták az ötletet, összedugtuk hát a fejünket, hogy ki mivel készüljön. Az anyukák még aznap megvásárolták a hozzávalókat: csirkemellet, virslit, kenyeret. Másnap estefelé indult a parti a kerti teraszon – grillsütő beizzítva faszénnel, ezen sült a virsli és az előző este bepácolt csirkemellek. Volt még sült krumpli, saláta és gyümölcssaláta, meg persze palacsinta is. A Mekitől kaptunk egy hordó üdítőt is, amit a gyerekek különösen élveztek, folyton rájártak a hordóra. A nappaliban szólt a zene, mindenki izgatottan sürgött-forgott. A kicsik alig tudták kivárni, hogy minden elkészüljön, olyan éhesek voltak. Hát mit  ne mondjak, volt is jó illat, mindannyian jóllaktunk, és nagyon jó hangulatban telt ez a néhány óra. A végén még valaki előkapott egy doboz fagyit is, amit boldogan fogyasztott gyerek és felnőtt egyaránt. Észre sem vettük, hogy elröppent 2-3 óra, annyira jól érezte magát mindenki. Sose fogom elfelejteni, amikor az egyik kislány odajött, megkérdezte, hogy ki találta ki ezt a partit – mert annyira jó ötlet volt!

A Roni Házban az ilyen pillanatokra is szükség van, ez az anyukák és a gyerekek is arcán is látszott. Ilyenkor el lehet feledkezni kicsit a gondokról, a betegségekről, ezek a pillanatok adnak egy kis feltöltődést mindenkinek a sokszor nagyon nehéz és lelkileg is megterhelő hétköznapokra.”

A kerti partiról készült képeket itt tudjátok megnézni: