Krisztofert még testvérei is elkísérhették a Ronald Házba

"Úgy élünk itt közösen, mint egy nagy család"

Krisztofert még testvérei is elkísérhették a Ronald Házba

"Úgy élünk itt közösen, mint egy nagy család"

A tizenhárom éves Krisztofer asztmával született. A betegséget hatéves korára kinőtte, de sajnos mostanra újból kiújult a betegsége. Nála is – mint sok más kortársánál – a poratka, virágpor, állatszőr allergia megnehezíti a mindennapokat és a felhőtlen gyerekkor megélését.

Júliusban napi terápián vett részt Krisztofer, amit édesanyja, Hanna csak úgy tudott számára biztosítani, hogy beköltöztek öt napra a Miskolci Ronald Házba. „Ez nagy segítség volt, mert nem tudtuk volna megoldani a mindennapos, több órát igénybe vevő bejárást” – mondja Hanna, Krisztofer anyukája. Szerinte a Ronald Ház tökéletes ötlet, nagy segítség a családoknak, ráadásul a gyerekek is jól érzik magukat, köszönhetően a sok játéknak és az aranyos dolgozóknak, akik mindenben segítőkészek.

„Nekünk, anyukáknak is jó, mert van főzési, mosási lehetőség. Úgy élünk itt, mint egy nagy család!”- fogalmazott az édesanya.

Krisztofer testvérei is a Ház lakói voltak ebben az öt napban, akik szintén nagyon jól érezték magukat. Ezt mi sem bizonyít jobban, mint hogy kishúga, Leonetta új babáját a házmanager-helyettesről, Dalmáról nevezte el.