Készül a farsangi fánk

Igaz barátot találtam

A Ronald Házban barátságok is kötődnek

Igaz barátot találtam

A Ronald Házban barátságok is kötődnek

A budapesti Ház menedzsere, Nagyné B. Andrea munkáját nemcsak a sok önkéntes, hanem gyermeke, Andi is segíti. A fiatal lány lelkesen foglalkozik a bent lakókkal, akik közül már igaz barátot is szerzett.

„11 éves korom óta jövök anyuval a Ronald Házba és segítek neki ott, ahol csak tudok. Emlékszem, hogy egyik nap érkezett egy család, ahol a 15 éves Ingrid vesetranszplantációra várt. Én akkor 14 éves voltam, így nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Ahogy végeztem az iskolában, siettem a Házba Ingridhez, akivel együtt készültünk a nyelvvizsgára, együtt szereztük meg a jogosítványt és amikor egészségi állapota is megengedte, moziba jártunk, közösen sütöttünk- főztünk. Ingrid szerencsére ma már egészséges, itt lakik Budapesten, így amikor időnk engedi, továbbra is szervezünk közös programokat, gyakran járunk együtt moziba vagy színházba.

Sokszor segítek anyunak a Ronald Házban, az egyik legkedvesebb emlékem az, amikor a gyerekeket farsangkor megleptük farsangi fánkkal. Jó volt látni az arcukon az örömöt, amit okoztunk nekik! Arra a napra is szívesen gondolok vissza, mikor az egyik beteg kisfiúnak segítettünk meglepetés tortát sütni az anyukájának, aki azelőtt sosem kapott tortát szülinapjára!

A ház minden egyes lakója nagyon a szívemhez nő, ezért is örülök annak, mikor a régi lakók meglátogatnak minket. Ahogy anyu is mondja, itt tényleg minden napnak értelme van. És ez a legfontosabb.”

Nagy Andrea