Dorottya

Dorottya játszótársra is talált a Ronald Házban

"Ingázás helyett együtt tölthetjük az időt szép környezetben, nyugalomban"

Dorottya játszótársra is talált a Ronald Házban

"Ingázás helyett együtt tölthetjük az időt szép környezetben, nyugalomban"

Dorottya és anyukája, Andrea most vannak először a budapesti Ronald Házban, Vas megyéből jöttek. „Három hónappal ezelőtt erős fejfájás tünetei jelentkeztek Dorottyánál, ezért elvittük kivizsgálásra a szombathelyi kórházba” – meséli Andrea. „Itt előzetesen neurofibromatózist állapítottak meg nála, ami súlyos esetben akár életveszélyes is lehet, ezért az orvosa tanácsára feljöttünk Budapestre az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára további kivizsgálásra”.

„Mióta itt vagyunk, Dorottya minden nap különféle, kimondottan erre a betegségre specializált vizsgálatokon esik át. A diagnózis alapján folyamatos neurológiai felügyeletre van szükség, amit otthonról ingázva nem tudnánk megoldani.”

Az orvosok azt tanácsolták Andreának, hogy a kezelések idejére vegyék igénybe a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány nyújtotta lehetőséget:

„Nagyon szeretjük a Ronald Házat. Nagyon közel van a kórházhoz, ami igazán nagy segítség, hiszen nem tudnánk naponta 200 kilométerről a kezelésekre járni. A betegség mellett Dorottyát is kimerítené az utazás, így azonban a Ronald Házban a kezelések között együtt tölthetjük az időt, szép környezetben, nyugalomban pihenhetünk, töltődhetünk.”

Dorottya és Andrea

A Ronald Házban lakó családok egymásban támogató társra találhatnak. Délelőttönként a kislány kivizsgálásokra jár édesanyjával, de délutánonként rövid sétákra mennek a környéken, vagy önfeledten játszanak együtt a házban lakó gyerekekkel. „Jó látni, hogy ebben az otthonos környezetben Dorottya meg tud feledkezni a kezelésekről és a betegségről, és önfeledten tud játszani, nevetni” – mondja Andrea.