A világ egyik legismertebb kutyusa a hírességek között

Huszonegyedik alkalommal indult útjára az adománygyűjtés a Ronald Házaknak.

A világ egyik legismertebb kutyusa a hírességek között

Huszonegyedik alkalommal indult útjára az adománygyűjtés a Ronald Házaknak.

Eddig már több mint 8000 beteg gyermeknek és családjaiknak segítettek a hazai Ronald Házak, amelyek a hosszantartó kórházi kezelések idején nyújtanak szállást a rászorulóknak. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány által üzemeltetett budapesti és miskolci Ronald Házak támogatására az étteremlánc immár 21. alkalommal, november 14-e és 20-a között rendezi meg hagyományos jótékonysági hetét.

Az esemény indító napján, a McHappy Day-en idén is hírességek álltak a pult mögé. A McDonald’s éttermek vendégeit olyan hírességek várták a pultok mögött, mint a Spoon együttes, Kováts Vera, Bebe, a Budapesti Operettszínház színművészei, Dancs Annamária, Janza Kata, Kerényi Miklós Máté, és Gömöri András Máté, Pál Tamás, Mikó Ákos, a Barátok köztből Józan Laci és Seprenyi Laci, Rippel Viktor, Dj Dominique, Dj Thomx, Kustánczi Lia, Kiss Daniella és Dobó Ági szépségkirálynők, a Szegedi Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a Miskolci Balett, a Győri Nemzeti Színházművészei,vagy a Győri Férfi Kosárlabdacsapat játékosai . Az éttermi dolgozók és a hírességek egyaránt a jótékony célú ajándékok megvásárlására és az Alapítvány támogatására buzdították a vendégeket. Idén a világ egyik legismertebb kutyusa, Snoopy is latba veti népszerűségét, hogy a Ronald Házak működéséhez minél több támogatást gyűjtsön.

A jótékonysági hét során a párszázas és az 1+1 ajánlatok kivételével minden adag eladott sültburgonya árából a McDonald’s 40 forintot az Alapítványnak ajánl fel. Aki szívesen segítené a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány munkáját, mindössze annyit kell tennie, hogy ellátogat  az étteremlánc valamelyik egységébe, és vásárol egy adag sültkrumplit vagy választ egyet a 200 forintért, jótékony céllal árusított Snoopy-s kitűzőkből. Az összegyűjtött adományokat a miskolci és budapesti Ronald Házak fenntartására és fejlesztésére fordítja az Alapítvány.

lead

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány több évtizeddel ezelőtt Amerikából indult útjára, és azóta minden évben több ezer beteg gyermeknek és családtagjaiknak nyújt segítséget világszerte. Az Alapítvány Magyarországon 21 éve működik, a fővárosi Ronald Ház 16, a miskolci 11 éve segít olyan magyar családokon, akiknek krónikusan beteg gyermekét hosszan, az otthonuktól távol eső kórházakban kezelik. A házakat működtető Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány küldetése, hogy a gyermekek kórházi kezelése alatt együtt tartsa a családokat, ezzel nagymértékben hozzájárulva a kicsik gyógyulásához. Az alapítvánnyal együttműködő kórházak, klinikák ajánlására a családok ingyenesen vehetik igénybe az apartmanokat. A két ház fennállása óta eddig már több mint 8000 beteg gyermeknek és családjaiknak nyújtott otthont.

Forrás: 24.hu