42. születésnapját ünnepli az első Ronald Ház

42. születésnapját ünnepli az első Ronald Ház

Október 15-e különleges nap a nemzetközi Ronald McDonald Gyermeksegély (RMHC) Alapítvány életében. 42 éve ezen a napon nyitotta meg kapuit az első Ronald Ház a McDonald’s éttermek és adományozók jóvoltából. Születésnapunk alkalmából szeretnénk megköszönni azoknak a vendégeknek, segítőknek és munkatársaknak a támogatását, akik a McDonald’s éttermeinkben kihelyezett perselyeket rendszeresen megtöltik.

Az nemzetközi Alapítvány 42 éve segíti az olyan családokat, akiknek gyermekük orvosi ellátásra vagy kórházi ápolásra szorul. A jelenleg 62 országban működő szervezet mindenhol a közösség igényeihez igazodóan, az általa fenntartott Ronald Házakkal, Ronald Szobákkal és speciális mozgó orvosi rendelőkkel (Care Mobile), támogatja a rászoruló családokat.

A nemzetközi Ronald McDonald Gyermeksegély részére évente közel 52 millió dollár gyűlik össze a perselyekből. A tavalyi évben több mint 7 millió rászoruló család és beteg gyermek életét tudta támogatni ebből az összegből. Azonban sajnos még így is nagyon sok családnak lenne szüksége segítségre. Az Alapítvány missziója, hogy még több beteg gyermek felépülését támogassa évről évre.

Sokan nem tudják milyen sokat jelent az, amikor aprót helyeznek el a McDonald’s éttermek perselyeibe. Az alábbi linken található kisfilm megmutatja, hogy milyen segítséget kapnak a rászoruló családok.

https://www.youtube.com/watch?v=RJrPh94eGR0

A nemzetközi programhoz kapcsolódva hazánkban 1994-ben alakult meg a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyar Tagozata azzal a céllal, hogy a nemzetközi programhoz kapcsolódva hazánkban is a beteg gyermekeket nevelő családok segítségére legyünk a betegség nehezebb időszakaiban. 1999 óta Budapesten, 2004 óta pedig már Miskolcon is működtetünk Ronald Házakat. 2016 januárjában megnyitottuk az első Ronald-szobákat Pécsett. Eddig több mint 8500 családnak tudtunk otthont nyújtani.